Conceptontwikkeling bij We Invent It.

Van eerste schets tot een helder en concreet ontwerp.

conceptontwikkeling

Ben jij alleen of samen met je team op zoek naar expertise in conceptontwikkeling? Bij We Invent It staat jouw idee centraal. Samen vertalen we het naar een concreet plan en onderzoeken we grondig de marktbehoeften. Het resultaat: een uitvoerbaar en betaalbaar concept dat een sterke basis vormt voor verdere stappen in het productieproces

Succesvolle samenwerkingen

FlinQ Plastics werkte succesvol samen met de volgende partners

Contact
Direct kennismaken of een offerte aanvragen?
100% vrijblijvend. Binnen 24 uur contact.
Offerte aanvragen

Waar We Invent It voor staat

Dit kunnen wij voor jou

 • Product realisatie van A tot Z

  Jouw idee, onze expertise: wij ontzorgen je in een naadloos afgestemd proces.

 • Samenwerking en Partnerschap

  Van concept tot serieproductie zijn wij jouw partner.

 • Snelheid en Flexibiliteit

  Met onze flexibele aanpak is jouw product snel gerealiseerd.

 • Ons Netwerk, Jouw Voorsprong

  Ons netwerk van maakbedrijven, jouw snelle route naar de markt.

Kan ik je verder helpen?
Stuur nu je vraag naar [email protected]
Zo produceren we jouw productVeelgestelde vragen
Een cruciale eerste fase in productontwikkeling

Onze aanpak in conceptontwikkeling.

Tijdens de conceptontwikkelingsfase staat jouw te produceren idee centraal, en nemen we de tijd om jouw ideeën en inzichten grondig te evalueren.

In deze cruciale periode doorlopen we samen een reeks doordachte stappen, waaronder uitgebreide brainstormsessies, diepgaand marktonderzoek en het tot leven brengen van de eerste schetsen en modellen. Het voornaamste doel is om jouw kernidee te begrijpen en vast te leggen.

Onze focus ligt daarbij op drie essentiële aspecten:

 1. Maakbaarheid: We onderzoeken of het technisch haalbaar is om jouw concept daadwerkelijk om te zetten in een tastbaar product. Dit omvat ook het voorselecteren van de benodigde productiemethodes.
 2. Budget: We zorgen ervoor dat het te realiseren idee binnen het vastgestelde budget past.
 3. Efficiëntie: We selecteren de meest geschikte productiemethodes en -technieken om een efficiënt productieproces te waarborgen.

Deze grondige haalbaarheidsstudie waarborgt dat jouw concept niet alleen baanbrekend en innovatief is, maar ook daadwerkelijk uitvoerbaar, efficiënt en financieel verantwoord. Hiermee leggen we een solide basis waarop we samen kunnen voortbouwen.

Pas zodra jij er volledig van overtuigd bent dat jouw concept haalbaar is, gaan we over tot de volgende fase: het ontwikkelen van prototypes en mock-ups. Dit stelt ons in staat om het concept verder te testen en te verfijnen, zodat het naadloos aansluit op de markt en voldoet aan jouw specifieke behoeften en wensen.

Onze benadering is erop gericht om het eindproduct in lijn te brengen met de visie die je nastreeft en te laten aansluiten op de markt. We begrijpen dat uitdagingen onvermijdelijk zijn, maar met de juiste oplossingen overwinnen we deze samen. Samenwerken met ons betekent samen streven naar het beste resultaat.

Laten we samen met jou en je team aan de slag gaan om jouw ideeën tot leven te brengen en te transformeren tot tastbare realiteit. Jouw succes is onze drijfveer, en we staan klaar om de volgende stappen te zetten.

Succesvolle samenwerkingen

We Invent It werkte succesvol samen met de volgende partners

Ons ontwikkelproces van stap tot stap

Zo realiseren wij jouw product

Veel gestelde vragen

Conceptontwikkeling is het proces van het nemen van een ruw idee en dit te verfijnen tot een duidelijk en uitvoerbaar concept.

Conceptontwikkeling richt zich op het initiële idee en de haalbaarheid, terwijl productontwikkeling het totale proces omvat, van idee tot eindproduct.

Het legt een solide basis voor verdere productontwikkeling, en zorgt ervoor dat er een heldere visie is voordat de productie start.

Dit varieert per project, maar we streven ernaar om efficiënt en grondig te werken, zodat jouw idee zo snel mogelijk tot leven komt.

We hebben een breed scala aan expertise en kunnen de meeste concepten ondersteunen. Neem contact op voor specifieke vragen over jouw eigen project.

Prototyping biedt een tastbaar model van het eindproduct. Het stelt ingenieurs in staat om functionaliteit, ontwerp en bruikbaarheid te testen, en om eventuele fouten of verbeterpunten te identificeren voordat het product op grote schaal wordt geproduceerd.

We hanteren we strenge kwaliteitscontroleprocessen, waaronder gedetailleerde tests, feedbackrondes en iteratieve verbeteringen, om ervoor te zorgen dat het eindproduct voldoet aan de hoogste normen.

 

Materiaalkeuze is cruciaal voor de functionaliteit, duurzaamheid en esthetiek van het product. De juiste materialen kunnen de levensduur van het product verlengen, de kosten beheersen en de algehele product prestaties optimaliseren.

 

Het uitbesteden van product engineering biedt toegang tot gespecialiseerde expertise, geavanceerde technologieën en faciliteiten, wat kan leiden tot snellere time-to-market, kostenbesparingen en een hogere productkwaliteit.

Door zorgvuldige selectie van leveranciers en partners en het nauwkeurig opzetten van productielijnen en fabricageprocessen zorgen we voor een hoog kwaliteitsniveau.

De duur varieert per project, afhankelijk van de complexiteit en specifieke eisen. Neem contact met ons op voor een inschatting op maat.

Bij We Invent It voeren we de productie voornamelijk lokaal uit, waarbij we de voordelen van korte lijnen, snelle communicatie en duurzaamheid optimaal benutten.

Ja, dankzij onze flexibele productielijnen kunnen we zowel kleine als grote series efficiënt produceren.

De minimale afnamehoeveelheid wordt in overleg met je bepaald en is afhankelijk van de specificaties van het project. Wij doen projecten met series van 100 tot duizenden stuks producten of apparaten.

Kwaliteitscontrole en -bewaking zijn een integraal onderdeel van onze aanpak. Elk onderdeel en elke stap in de assemblage worden gecontroleerd om te voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen.

Realiseer nu jouw idee

Met We Invent It van Concept naar Succesvol Product

Heb je een innovatief idee, maar worstel je met het omzetten van dit idee in een tastbaar product? Zie je kansen in de markt, maar word je afgeschrikt door de complexiteit van ontwerp en productie? Je bent niet alleen; veel bedrijven staan voor deze uitdagingen.

Wat als er een manier is om jouw idee soepel en efficiënt tot een eindproduct te brengen? Een partner die de technische hindernissen begrijpt en de weg kent om jouw product op de markt te krijgen?

Dat is waar We Invent It in het spel komt. Wij bieden volledige ondersteuning in productontwikkeling, van concept tot en met productie. Ons team van experts zorgt voor innovatieve ontwerpen, materiaalkeuze, technische specificaties, en een vlekkeloze productie.

Het resultaat? Jouw idee, vertaalt naar een succesvol product!

Neem contact op

Met deze diensten komen we tot jouw product

Bekijk al onze diensten
Als jouw betrouwbare partner voor volledige productontwikkeling en productie, begeleiden we je van idee generatie tot tastbaar eindproduct. Van conceptverfijning en innovatieve ideeën tot productontwerp en serieproductie. We zorgen voor een soepele overgang naar de markt en bieden doorlopende ondersteuning en verbetering
 • Creatie & Conceptvorming

  Ons proces begint met grondig brainstormen, waarbij we ideeën omzetten in concrete concepten die de basis leggen voor een succesvolle productontwikkeling.
  Lees verder
 • Engineering & Preproductie

  Onze technische expertise komt hier om de hoek kijken. We transformeren creatieve ideeën in gedetailleerde ontwerpen die klaar zijn voor een soepele overgang naar productie. Dit legt een stevige basis voor het succes van jouw product.
  Lees verder
 • Productie & Samenstellen

  Hier komt jouw eindproduct tot leven. Met nauwgezette precisie produceren we onderdelen en voegen ze samen tot een naadloos geheel. Jouw product bereikt zijn volledige vorm als eindproduct en is klaar om de wereld te veroveren.
  Lees verder